Költözött, nagyobb és szebb lett

A ferihegyi 2-es terminálhoz vezető útra rákanyarodva balra azonnal szembe tűnik az Aeropark. Ez eddig nem volt így: a kiállítás költözött, ráadásul terület otthonosabb és esztétikusabb lett.

– Miközben mindenki örül, én egy kicsit szomorú vagyok, hiszen ahol állunk, már nem a XVIII. kerület közigazgatásai területe. Vecsés lett gazdagabb egy múzeummal. – Ezt tréfából mondta Ughy Attila június 24-én, amikor a Múzeumok Éjszakája programsorozatához köszönhetően hivatalosan is felavatták a június elején megnyitott új Aeroparkot.

 

A kiállítás korábban kicsit arrébb várta a látogatókat, ám a terület egyre szűkösebbnek mutatkozott a bővülő anyag számára, ráadásul sokan panaszolták, hogy tulajdonképpen nehéz megtalálni a parkot. Ez most már nincs így, a terminálhoz vezető útról tájékoztató tábla nélkül is nagyon könnyű megtalálni. Ughy Attila megjegyzésének a háttere az, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata régóta támogatja a a parkot, olyannyira, hogy a magyar polgári repülés anyaginak gyűjtését és feldolgozását küldetésének tekintő, ugyancsak önkormányzati támogatással működő Tomory Lajos Múzeum munkatársai szakmailag is együttműködnek a ferihegyiekkel. Most is látható az a MALÉV történetét bemutató kiállítás, amelyet ötletesen a parkban álló IL-18-as repülőgép belsejében rendeztek be.

Olvassa tovább itt

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .