A legendák és mondák nyomán

Sikeresen pályázott kerületünkből az Ady Endre Általános Iskola is a „Határtalanul!” programra. Az intézmény hetedikes diákjai az idén Erdélyben jártak.

A Határtalanul! című pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdetett meg.
A program célja az, hogy a szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló tanulmányutak révén az anyaország diákjai megismerjék a határon túli magyarság életét, kultúráját, mindennapjait.
A folyamatos pályázat segítségével minden tanévben az éppen 7. osztályos gyerekeknek nyílhat lehetőségük az utazásra.

 

Az ötnapos program az Ady Endre Általános Iskola tanulóinak alkalmat adott arra, hogy ismerkedjenek Erdély történelmi, irodalmi, természeti látnivalóival, emlékeivel.
A diákok először Aradra látogattak el, ahol koszorút helyeztek el a tizenhárom vértanú emlékművénél, majd Marossillyén megtekintették Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőházát. Megjárták a Kőmíves Kelemenné székely népballadából ismert Déva várát, majd a Szent Ferenc Alapítvány kolostorát keresték fel, ahol betekintést nyerhettek az ott élő gyermekek mindennapjaiba.

Teljes cikket itt olvashatod

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .