Jó hír a Velencei tó kedvelőinek

Velence és Gárdony egész nap félóránként elérhető a Z30-as és a G43-as vonatokkal a főváros irányából.

A Budapest-Déli és Székesfehérvár között közlekedő, óránként induló Z30-as zónázó vonatokkal utasaink a Velencei-tó minden állomására eljuthatnak. A főváros (Budapest-Kelenföld) és Velence közötti utat a vonatok kb. 30 perc alatt teszik meg.

A G43-as gyorsított személyvonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest, így Velence, Gárdony és Agárd Dél-Pest térségéből is közvetlenül elérhető. Az utazási idő Kőbánya-Kispest és Velence között kb. 55 perc. A Z30 és G43 vonatokon kerékpár csak korlátozott számban szállítható.

Egyéni és csoportos kerékpáros utasainknak javasoljuk, hogy a Velencei-tóhoz a Kőbánya-Kispest és Tapolca között közlekedő Tekergő vonatokat vegyék igénybe, melyek megállnak Velencén is. Ezekben a vonatokban nagy befogadóképességű kerékpáros kocsi is közlekedik, így a kerékpárok biztosan elszállíthatók a vonaton.

A Tekergő vonatokon felül hétvégén két pár G30-as vonat is közlekedik Budapest-Déli és Székesfehérvár között, melyek Velence, Velencefürdő, Gárdony és Agárd megállóhelyeken is megállnak. Ezekben a vonatokban is közlekedik nagy befogadóképességű kerékpáros kocsi. A vonatok 8:40-kor és 10:40-kor indulnak hétvégén a Déli pályaudvarról. A Tekergő vonatokon a menetjegy mellett pótjegy váltása is szükséges.

Ha még részletesebb menetrendre kíváncsi, tekintse meg a nyári menetrendetA Balatonhoz utazna? Ismerje meg kínálatunkat.

Ha a naprakész vasúti információkat okostelefonján követné, akkor javasoljuk a MÁV applikáció letöltését.

Címlapfotó: Arold Péter APEV

Érdekel minket a véleményed