Repülőre ülsz? Fizess külön adót érte!

Érdekes adónemet talált ki a kerületi önkormányzat, ami mögött az bújhat meg, hogy a kormány erőteljesen megnyirbálta az önkormányzatok bevételi forrását is ki kell találniuk valamit.

A 18. kerületi önkormányzat ezer forintot szedne be a 18 évnél nem fiatalabb és a nem kerületi lakos reptéri utasoktól. A reptéri cégek kettős adóztatásról beszélnek, az adó beszedésével megbízott földi kiszolgálók pedig visszakérdeznek, hogy egyáltalán hogyan szedjenek adót, ha egy interneten beregisztráló utassal nem is találkoznak, de az érkező utasokkal is csak akkor van dolguk, ha az utas elveszítette a csomagját – írja a Telex a HVG-re hivatkozva.

Az utazásonként ezerforintos légiutas-adót mint települési adót a reptérről induló és oda érkező vagy az ott átszálló utasok fizetnék, kivéve a 18 év alattiakat és a kerületi lakosokat.

A 39/2022. önkormányzati rendelet a helyieket azért mentesítené, mert ők elszenvedik a légi közlekedés okozta zaj- és környezetszennyezést. A települési adórendelet szerint az adó beszedése a légitársaságok és a földi kiszolgálók egyetemleges felelőssége lenne.

Címlapfotó: APEV Média

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .