Szúnyoggyérítés a kerületben

Budapest XVIII. kerület, Pestszentimre-Pestszentlőrinc belterületén, földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor melegköd / ULV-eljárással.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy kerületünk, Budapest XVIII. kerület, Pestszentimre-Pestszentlőrinc belterületén, földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor melegköd / ULV-eljárással.

Kezelés időpontja:

  • 2023. augusztus 31-én 20:00-tól a Bókay-kert környéke
  • 2023. szeptember 4-5-6-án 20:00 órától a kerület többi része

Pótnap (eső vagy nem megfelelő időjárási viszonyok miatt pótnap): 2023. szeptember 7-8.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer

Lakosság részére javasolt intézkedések:

– A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

– A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakok, ajtókat zárva tartani és a külsőlevegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

– A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

– A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.

– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Budapest Főváros XVIII.kerület Önkormányzata


Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .