Unokázós trükkösöket fogott a rendőrség

A Budapesti Rendőrkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt D. Henrietta, B. Gyula és M. Róbert ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel, és legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát, és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő azt is mondta, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért. Közben a 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó 32 éves M. Róbertet, aki a megadott címre elment a megbeszélt összegért.

A rendőrségen egy idős nő tett bejelentést 2018. szeptember 19-én, akitől közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett az idős asszonynál, és sírva kérte tőle a pénzt, aki elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot.

 

 

A kerületi nyomozók munkájának köszönhetően 2018. október 1-jén a BRFK Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai lakcímükön elfogták a nőt és a két férfit.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a csalók telefonkönyvet használtak, és névsorban haladva, naponta minimum 150 telefonszámot hívtak fel.A három gyanúsított több hónapon keresztül, több száz hasonló csalást követett el, az ügyek felderítése folyamatban van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága mindhárom gyanúsított esetében előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

police.hu

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .