Egy autó és egy busz ütközött össze a XVIII. kerületben

Péter Arold

Halálos kimenetelű baleset történt a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton.

Már nem is tudom hány éve van szó arról, hogy a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat biztonságosabbá teszik, átépítik, vagy más alternatívát alkalmaznak a repülőtér autós megközelítésére. Szinte havonta értesülünk halálos kimenetelű balesetről az útvonalon.

Az útszakasz végig záróvonallal van ellátta és a balesetek szinte mindig előzésből erednek.

Eddig tisztázatlan körülmények között 2022. november 27-én 6 óra körül egy autó és egy busz ütközött össze Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton. Az elsődleges információk szerint a személyautóban két férfi életét vesztette.

A ferihegyi gyorsforgalmi utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök az Alpár utca és a Csata utca közötti szakaszon lezárták. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.​ – írja a police.hu

A korábbi évtizedek adósságát törlesztve, a méltatlan helyzet megszüntetése érdekében a kormány 2018-ban úgy döntött, hogy felújítja és kibővíti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat. A lehetséges műszaki változatok részleteit, a Budapest Fejlesztési Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő vizsgálta. A részletes továbbtervezésre javasolt opciót 2020 februárjában a kormány és a főváros közös döntéshozó testülete, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, valamint az érintett kerületek egyhangúan támogatták. A kiviteli terveket és a tenderdokumentációnak 2022-ig kell elkészülnie, úgy, hogy a fejlesztés ne növelje a belváros közúti terhelését. A beruházásban kiemelt szempont a közlekedésbiztonság javítása, a felújított, kibővített úton a balesetek számának csökkentése.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető, csaknem 80 éve épült gyorsforgalmi út az elmúlt évtizedekben kinőtte az igényeket. Állapota leromlott, balesetveszélyessé vált, összességében lehangoló képet mutatott Budapestből a rajta közlekedők számára.

Magyar Építők

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető, csaknem 80 éve épült gyorsforgalmi út az elmúlt évtizedekben kinőtte az igényeket. Állapota leromlott, balesetveszélyessé vált, összességében lehangoló képet mutatott Budapestből a rajta közlekedők számára. A középen elválasztott, 2×1 sávos „csatorna” és a két szélén szervizútszerűen futó Gyömrői út már régóta nem felel meg a forgalmi elvárásoknak.

Címlapfotó: Frontális ütközés a ferihegyi gyorsforgalmi úton 2014

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .