Trefort Ágoston-díjat kapott a diákjait megvédő testnevelő tanár

Farkas János, a Gulner Gyula Általános Iskola testnevelő tanára Trefort Ágoston-díjat vehetett át az emberi erőforrások miniszterétől pénteken.

A díjat példás, felelősségteljes magatartásáért kapta a pedagógus, miután tavaly év végén megvédte tanítványait egy bozótvágóval fenyegetőző férfitól, és e közben meg is sérült.

Kásler Miklós miniszter a díjazotthoz szólva elmondta, nincs kétség afelől, hogy ezt a tettet, példamutatást meg kell köszönni.
A díj névadójáról szólva elmondta, Trefort Ágoston, a reformkor kiemelkedő alakja életét a nemzetnek szentelve újította meg a teljes magyar oktatást. A róla elnevezett díj méltó a diákjait védő pedagógushoz – mondta méltatásában.
Farkas János – még tavaly decemberben – korcsolyázni vitte tanulóit, amikor egy férfi az egyik villamoson kötözködni kezdett a diákokkal. A gyerekeket kísérő és védő testnevelő tanárt megszúrta.
A rendőrség akkor azt közölte, hogy az eset a XVIII. kerületben az 50-es villamoson történt, ahol a férfi egy bozótvágó késsel fenyegette az utasokat, a tanárt pedig többször megszúrta. A támadót súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – mivel más ügyben már körözték – a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték büntetésének letöltésére.

 

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .