Orbántrükk

Hónapok óta pörög egyre feljebb a nemzetközi energiaszaktorban a gáz és a villamosenergia ára. Itthon, a lakossági felhasználók még nem érzékelik mindezt, az Orbán-féle „rezsicsökkentés” miatt.

(Azt most ne firtassuk, hogy 2013 óta, az akkortól „működő” hatalmas áresést sem érzékelhettük, így évekig jóval többet fizettünk, mint a piac diktálta árak.)

Mára viszont megfordult a tendencia, és a „rezsicsökkentés” miatt most kevesebbet fizet a lakosság a gázért, villanyért.

Csakhogy.

Bár a hatósági ár megvédi a nagy áringadozásoktól a fogyasztókat, de a különbözetet valakinek mégis fizetnie kell.
Na, ki is fizeti?


Mi fizetjük. Ugyanis hiába nyomják a szöveget arról, hogy leveszik ezt a terhet a vállunkról, az állam nem ingyen kapja a gázt, villanyt, hanem fizeti érte a piaci árat. Miből fizeti? A mi adóforintjainkból. Arról nem is beszélve, hogy a hatósági ár az a lakossági ár, de a vállalatoknak a piacit kell fizetnie, és az így megemelkedett költségei nyomják fel az inflációt, amit bizony mi is megérzünk.

Egy biztos. A választásokig a Fidesz nem hagyja az árakat emelni, hiszen létérdeke a megtévesztés, de utána – bárki is nyer – számíthatunk a tetemes áremelkedésre.

Érdekel minket a véleményed