Koronavírus

Ez eddig sem volt játék, de most…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Olvasási idő: 3 perc

Legalább 17 országban van jelen a koronavírus indiai variánsa, amely vélhetően felelős az Indiában kialakult egészségügyi válságért – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

India azt hitte, hogy már nekik sikerült. százezrek fürödtek a koszos, fertőző Gangeszben – ez számomra nem is érthető, és további több százezer ember indultak el a szokásos vallási útjára. A kedvező fejleményeket követően szinte minden korábbi korlátozást feloldottak, azaz esküvőket, politikai gyűléseket és vallási összejöveteleket is lehetett tartani. Áprilisban az ország északi részén megrendezték a világ egyik legnagyobb vallási összejövetelét, ahol emberek milliói ünnepeltek.

Indiában elszabadult a járvány, az egészségügyi rendszer összeomlott, a kórházak nem fogadják a betegeket, és a járványhelyzet kedvez az új mutánsok kialakulásának. a krematóriumok nem bírják a rengeteg halottat, már a szabadtéren építik a máglyákat a hamvasztásokhoz.

https://www.bangkokpost.com/world/2106363/foreign-aid-arrives-in-stricken-india-virus-world-update

Az egészségügyi szakembereket is meglepte az Indiában tomboló koronavírus-járvány, amely – a hivatalos adatok szerint – már naponta hússzor több halálos áldozatot követel, mint februárban – írta elemző cikkében a The New York Times című amerikai napilap hétfőn.

A jelentések szerint a kórházak kifogytak a betegek ellátásához szükséges oxigénből, a vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig napi kétezer fölé emelkedett a februári százhoz képest.

Az első sürgősségi orvosi ellátás kedden indult Covid sújtotta Indiába egy globális kampány részeként, amely katasztrofális hullámot indított el a legújabb pandémiás hotspoton, az Egyesült Államok pedig több millió AstraZeneca oltóanyag exportját is vállalta.

A vírus mára több mint 3,1 millió ember halálát okozta világszerte, India pedig a globális esetszám legfrissebb emelkedését eredményezte, és hétfőn több mint 2800 halálesetet regisztrált.

Közben a hivatalosan B.1.617 jelű vírusvariánst – amely arról kapta hétköznapi nevét, hogy Indiában találkoztak vele először – összesen több mint 1200 DNS-szálban mutatták ki a szóban forgó országokban, írja az MTI.

A legtöbb ilyen DNS-kódsort Indiából, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Szingapúrból töltötték fel az influenzavírusok DNS-adatait gyűjtő GISAID globális adatbázisba, de például Görögországból, Svájcból, Belgiumból és Olaszországból is – írta a WHO heti jelentésében.

Ezt is olvassa el!
EP: uniós koronavírus-igazolvány

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadta a koronavírus elleni beoltottságot igazoló dokumentumról kezdődő tárgyalásokra vonatkozó álláspontját, melyben a képviselők Elolvasom

Romániában is észlelték az indiai mutánst

Izrael után Romániában is megjelent az indiai vírusvariáns egyik altípusa, melyet egy egy sepsiszentgyörgyi laboratóriumban, szekvenálással sikerült kimutatni. Izraelben eddig Elolvasom

Érdekel minket az ön véleménye is

Címkék: