Ez eddig sem volt játék, de most…

Legalább 17 országban van jelen a koronavírus indiai variánsa, amely vélhetően felelős az Indiában kialakult egészségügyi válságért – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

India azt hitte, hogy már nekik sikerült. százezrek fürödtek a koszos, fertőző Gangeszben – ez számomra nem is érthető, és további több százezer ember indultak el a szokásos vallási útjára. A kedvező fejleményeket követően szinte minden korábbi korlátozást feloldottak, azaz esküvőket, politikai gyűléseket és vallási összejöveteleket is lehetett tartani. Áprilisban az ország északi részén megrendezték a világ egyik legnagyobb vallási összejövetelét, ahol emberek milliói ünnepeltek.

Indiában elszabadult a járvány, az egészségügyi rendszer összeomlott, a kórházak nem fogadják a betegeket, és a járványhelyzet kedvez az új mutánsok kialakulásának. a krematóriumok nem bírják a rengeteg halottat, már a szabadtéren építik a máglyákat a hamvasztásokhoz.

https://www.bangkokpost.com/world/2106363/foreign-aid-arrives-in-stricken-india-virus-world-update

Az egészségügyi szakembereket is meglepte az Indiában tomboló koronavírus-járvány, amely – a hivatalos adatok szerint – már naponta hússzor több halálos áldozatot követel, mint februárban – írta elemző cikkében a The New York Times című amerikai napilap hétfőn.

A jelentések szerint a kórházak kifogytak a betegek ellátásához szükséges oxigénből, a vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig napi kétezer fölé emelkedett a februári százhoz képest.

Az első sürgősségi orvosi ellátás kedden indult Covid sújtotta Indiába egy globális kampány részeként, amely katasztrofális hullámot indított el a legújabb pandémiás hotspoton, az Egyesült Államok pedig több millió AstraZeneca oltóanyag exportját is vállalta.

A vírus mára több mint 3,1 millió ember halálát okozta világszerte, India pedig a globális esetszám legfrissebb emelkedését eredményezte, és hétfőn több mint 2800 halálesetet regisztrált.

Közben a hivatalosan B.1.617 jelű vírusvariánst – amely arról kapta hétköznapi nevét, hogy Indiában találkoztak vele először – összesen több mint 1200 DNS-szálban mutatták ki a szóban forgó országokban, írja az MTI.

A legtöbb ilyen DNS-kódsort Indiából, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Szingapúrból töltötték fel az influenzavírusok DNS-adatait gyűjtő GISAID globális adatbázisba, de például Görögországból, Svájcból, Belgiumból és Olaszországból is – írta a WHO heti jelentésében.

Érdekel minket a véleményed