Közmeghallgatás az erdők védelméért

Budapest Főváros XVIII. kerület – Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata minden lehetséges eszközével próbálja megvédeni a kerületében található erdőket és fákat.

  1. augusztus 25-én a 18. kerületi Önkormányzat közmeghallgatást tartott a Halmi-erdőben. A kormány 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendelete miatt szervezték meg a maghallgatást szakmai és lakossági résztvevőkkel közösen.

Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere az ülésen arra kérte a kerület összes képviselőjét, hogy politikai hovatartozástól és nézetektől függetlenül fogjanak össze annak érdekében, hogy a város erdeit, fáit ne vághassák ki.

Szaniszló Sándor

Lévai István Zoltán és a FIDESZ-KDNP helyi politikusai azonban ellentmondásba kerültek saját állításukkal, a jelek és tetteik alapján ők is aggódnak a kerületi erdőkért. A fideszes politikus ugyanis határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy a 18. kerületben található erdőterület a jelenlegi parkerdő besorolásból kerüljön át a városi erdő státuszba. Városi erdőként ugyanis védettebbnek számítana az erdőterület, amely saját állításuk szerint nincs is veszélyben.

A 18. kerület vezetői és koalíciós képviselői támogatták a fideszes politikus javaslatát, és szavazásukkal elfogadták azt, mondván, hogy mindent támogatnak, ami az erdők védelmét szolgálja.

Szponzorált hirdetés

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a közmeghallgatáson szintén megfogalmazta az agrárminisztériumhoz szóló indítványát, amelyben azt kérik, hogy a „tarvágási törvény” néven hírhedtté vált, 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendeletet helyezzék hatályon kívül. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a rendelet hatálya ne érintse a belterületi és „közjóléti” erdőket. A FIDESZ-KDNP politikusai nem támogatták ezt a határozati javaslatot.

A többségi frakciószövetség azonban ezt a javaslatot is elfogadta, így két döntés is született a kerületi erdők védelme érdekében.

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .