Felújítják az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának egy részét a Béke tér és Petőfi utca között

Egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között július 8-tól, szombattól várhatóan novemberig a városközpont felé, mert felújítják az útpályát. A változás érinti az ott közlekedő buszokat is, de a villamosok forgalmát nem befolyásolja.

Közúti változások

Felújítják az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának egy részét a Béke tér és Petőfi utca között, ezért július 8-tól előreláthatólag november elejéig egyirányúsítják a fent említett útszakaszt a városközpont felé.

Közösségi közlekedési változások

A felújítás miatt az alábbi közösségi közlekedési változásokra kell készülni július 8-tól, szombattól előreláthatólag november elejéig:

  • A 193E autóbusz a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé módosított útvonalon, az Üllői út helyett a Gyömrői út – Ferihegyi repülőtérre vezető útvonalon jár, így nem érinti a Szarvas csárda teret és a pestszentlőrinci Béke teret sem.
  • A 236-os és 236A autóbuszok a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé a Szarvas csárda tér és a Királyhágó utca között módosított útvonalon, az Üllői út helyett a 182-es busz vonalán a Ráday Gedeon utca – Bessenyei György utca – Haladás utca – Petőfi utca – Gilice tér – Cziffra György utca – Szabadka utca –Száva utca – Halomi út – Királyhágó utca útvonalon közlekednek.
  • A 950-es éjszakai járat Pestszentimre, vasútállomás felé a Petőfi utca – Gilice tér – Cziffra György utca – Szabadka utca –Száva utca – Halomi út – Királyhágó utca – Béke tér – Üllői út – Mednyánszky utca – Bartók Béla utca – Benczúr utca – Üllői út – Királyhágó utca útvonalon jár, nem érinti a Szarvas csárda tér és a Béke tér közötti megállókat.

Az autóbuszok Üllői úti kimaradó megállóinak eléréshez az 50-es villamos igénybevételét javasolja a BKK.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

bkk.hu


Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .