Hangok birodalma

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. Kerületi Tagintézményének logopédiai munkacsoportja által szervezett „Hangok birodalma” versmondó gálaversenyt rendeztek a Költészet Napjához igazítva, április 9-én a Lőrinci Nagykönyvtárban, ahol a kerület óvodásai mutatták be a költői művek előadásával, hogy mennyit javult beszédképességük a logopédusok segítségével.

Teljes cikk

Versektől volt hangos ezen a szép délutánon a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egyébként csendhez szokott lőrinci fiókja. Itt rendezték meg ugyanis immár hagyományosan, a Hangok Birodalma című versmondó gálát, amelyen ezúttal 31 óvodás mondta el gyönyörűn – s főleg érthetően! – a verseket, amelyeket logopédusuk választott ki a számukra, mindenkinek aszerint, milyen hangokkal gyűlt meg a bajuk korábban. A sok-sok gyakorlás meghozta gyümölcsét, most már helyére kerültek a hangok, és hibátlanul csengtek a főleg játékos költemények, többek között Weörös Sándortól, Tandori Dezsőtől, Csukás Istvántól, Kányádi Sándortól, Szabó T. Annától és Romhányi Józseftől. Itt nem avattak győztes, de erről a főszervező, Karayné Pavalacs Zsuzsa logopédus a következőket mondta a gála végén:

-Mind a harmincegy óvodás szavalata elismerésre került, a zsűri minden kisgyermek emléklapján feltüntette, hogy miért volt különlegesen szép a szavalat. Díjaztuk többek között a legbátrabb, a legviccesebb verset szavalót, a legduruzsolósabb, a legnyelvtörőbb verset elmondót, és a legberregősebb verset szavalót. A díjakat a XVIII. kerületi Vöröskereszt, a Sly Studio, a Zila Kávéház, az Édeském cukrászda és a XVIII. kerületi logopédiai munkacsoport támogatásával kaphatták meg a kisgyermekek.

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .