Húsvéti élelmiszercsomag osztás a kerületben

Arold Péter

A kerület  Önkormányzata ezúttal is igyekezett megköszönni az időseknek azokat az aktív éveket, amelyekkel lehetővé tették a fiatalabbak felnevelkedését. Az Alacskai úti Idősek Otthonában élőknek már az ünnepet megelőzően, április 16-án kivitték és a polgármester közreműködésével átadták a hagyományos élelmiszercsomagot.

Fotó: Önkormányzat

Nemes gesztusnak mondhatnók, de kicsit visszásnak tűnik a saját szemszögemből nézve. Az idős nemzedék megbecsülése fontos dolog. Követendő. De nem élelmiszercsomaggal. Élelmiszercsomagot a szegényeknek és a rászorulóknak juttatok, olyan embereknek, akik önhibájukon kívül szorulnak rá a segítségre.

Édesanyám 85 éves. Mikor megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye erről, kerek-perec megmondta, hogy egyáltalán nem tetszik neki és amikor a település önkormányzatától kihozzák a csomagot visszaküldené, mert neki nincs rá szüksége. Pedig nem otthonban él.

Magyarország nem lehet olyan helyzetben, hogy rászorulóként tekintsenek a 65 éven felüliekbe, hogy keresztény ünnepeken egy élelmiszercsomaggal köszönjék meg  az „aktív éveket, amelyekkel lehetővé tették a fiatalabbak felnevelkedését.”

 

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .