Eddig rendben ment a vizsga

A Budapesti Közlekedési Központ, a BKV és a Budapest Közút köszöni minden érintett fővárosban utazónak, hogy felkészült a metrópótlás miatt szükséges forgalmi változásokra, türelemmel viseli a megnövekedett utazási időt és kényelmetlenségeket.

Az első másfél-két hét tapasztalatai alapján fennakadások nélkül, jól működik az M3-as metró április 6-án, szombaton kezdődött dél-pesti pótlása: a pótlóbuszok és az új, közvetlen buszjáratok megfelelő színvonalon biztosítják az utazóközönség eljutását. A BKK folyamatosan nyomon követi a járatok közlekedését és szükség esetén beavatkozik a metrópótlás gördülékenysége érdekében. A BKK továbbra is felhívja a figyelmet az új, közvetlen kapcsolatokat biztosító buszjáratokra, illetve a metrópótló buszjáratok alternatívájaként használható eljutási lehetőségekre. A rekonstrukcióval kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a www.bkk.hu/m3felujitas weboldalon.

Az elmúlt egy hét tapasztalataként elmondható: a rendelkezésre álló közúti kapacitások maximális kihasználásával, folyamatosan közlekedő M3-as és M3E metrópótló busz, valamint a metrópótlásban résztvevő új, közvetlen eljutást segítő buszjáratok együtt megfelelő színvonalon biztosítják, hogy mindenki elérhesse úti célját. Az M3-as metró a legtöbb utast szállító magyarországi kötöttpályás vonal, forgalmas dél-pesti vonalszakaszának felújítás miatti kiesése óhatatlanul okoz kényelmetlenséget a térség közlekedésében, ugyanakkor a közlekedési szolgáltatócégek mindent elkövettek és megtesznek a megszokottnál nehezebb körülmények enyhítésére.

A BKK továbbra is felhívja a figyelmet a metrópótló buszjáratok alternatívájaként használható eljutási lehetőségekre, különösen

  • a Pestszentimre felől a Nagyvárad térre tartó 254M autóbuszra,
  • a Szentlőrinci úti lakótelep és Pesterzsébet felől a Boráros térig közvetlen gyorsjárati eljutást lehetővé tevő 223M buszjáratra,
  • a Kispestről és Pesterzsébetről a Blaha Lujza teret közvetlenül elérő 99-es buszjáratra, valamint
  • Kőbánya és az Újhegyi-lakótelep térségéből a sűrűbben induló 85E, Rákoskeresztúr felől az új 161E és Rákoshegy felől a 168E járatok használatára az Örs vezér tere, M2-es metró felé, valamint
  • a térséget átszelő vonatok használatára, melyek Budapest-bérlettel igénybe vehetők (a Ferihegy – Kőbánya-Kispest – Nyugati pályaudvar vonalszakaszon a gyors- és IC-vonatokra is felár fizetése nélkül lehet Budapest-bérlettel felszállni).

A metrófelújítás ideje alatt is érdemes utazásukat előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig a leggyorsabb útvonalat ajánlja úti céljuk eléréséhez. Az előzetes felkészülésben segít továbbá a BKK www.bkk.hu/m3felujitas címen elérhető aloldala, amelyet felkeresve minden információ megismerhető a metrófelújítással kapcsolatban.

Budapest, 2019. április 18.

Budapesti Közlekedési Központ

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .