Amit elkezdtek, be is fejezik

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának képviselő-testülete február 27-i ülésén elfogadta a kerület 2020. évi költségvetését.

Noha harmincnál is több határozati javaslat szerepelt a képviselő-testület napirendjén, a legfontosabb mégis Pestszentlőrinc-Pestszentimre 2020. évi költségvetésének megtárgyalása volt. A költségvetést illetően a kerületet immár több mint száz napja irányító koalíció és ellenzéke között nem is annyira a főbb irányokat tekintve volt vita, mint inkább egyes részletek miatt.

Tervezés és mozgástér

Az ellenzék több kérdést is megfogalmazott a költségvetés tartalmáról, melyek között például Lévai István Zoltán arra kért választ, hogy a kerület vezetése számolt-e azzal a veszéllyel, hogy egy esetleges változás következtében kevesebb adó folyik be. Kőrös Péter a válaszában elmondta, hogy számoltak ezzel a kockázattal. Az alpolgármester hozzátette: a költségvetés tervezése során mindig kell mozgásteret hagyni az ilyen esetekre.

A költségvetéshez az ellenzék által benyújtott módosító javaslatokra Szaniszló Sándor polgármester (DK) reagált. Elmondta többek között, hogy ha a kormány hozzányúlna az önkormányzatokat megillető iparűzési adóhoz, az a kerületet is rendkívül hátrányosan érintené. Bíznak benne, hogy ez nem következik be, de ha valamiért mégis, akkor a költségvetés év közben is módosítható, mint ahogy ez a korábbi esztendőkben is gyakorlat volt.

Érdekel minket a véleményed