Négy megállóhely hét peronja újult meg az 50-es villamos vonalán a BKK beruházásában

Négy megállóhely hét peronja újult meg az 50-es villamos vonalán a BKK beruházásában. A jelentős korszerűsítés célja egy biztonságosabb, zöldebb környezet kialakítása, ahol biztosítva van az akadálymentes közlekedés.

Véget értek a munkák az 50-es villamosvonal dél-pesti megállóinál, a XIX. kerületi Kossuth tér és a XVIII. kerületi Szarvas csárda tér között. A felújítás során a kivitelező Colas Alterra Zrt. négy megálló – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú fel- és leszállóhely), valamint a Szarvas csárda tér – peronjait és peronberendezéseit építette át.

A korszerűsítés ezekre a feladatokra terjedt ki:

 Elbontották a meglévő megállókat, majd korszerű peronokat építettek új utasvárók és utastájékoztatók, valamint hulladékgyűjtők elhelyezésével.

 A megállók környezetében cserélték az Üllői úton a kopóréteget és új burkolati jeleket festettek fel.

 Elvégezték a szükséges közműkiváltást, korszerűsítették a csapadékvíz-elvezető rendszert a peronok környezetében.

• A megállók hosszában vágányszabályozást végeztek, felújították az életvédelmi kerítéseket, új korlátokat helyeztek el, valamint lefestették a felsővezeték-tartó oszlopokat.

 Felújították a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, autóbusz-megállókat, illetve gyalogátkelőhelyeket.

 39 új fát telepítettek, és a zöldfelületet is rendezték.

A „Budapesti villamos- és trolibuszjármű-projekt II. ütem (IKOP-3.1.0-15-2017-00013)” a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt (amely során a hét peron átépítésén túl összesen 26 darab (5 hosszú és 21 rövid) CAF-villamos gazdagította még a fővárosi járműparkot, illetve a már korábban beszerzett, Budapesten közlekedő 47 CAF-villamost és az említett 26-ot rádiós váltóállító berendezéssel szerelték fel) megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 17,6 milliárd forinttal támogatja. A Támogatási Szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó 17.699.115.044 forint.

További részletek a bkk.hu oldalon

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .