Parkoló a Havannán – több legyet egy csapásra

Talán szokatlan a cím egy parkoló építéséhez, mégis ez jutott eszünkbe a Kondor Béla Közösségi Ház mögötti munkaterületen tartott megbeszélésen. Önkormányzatunk a parkoló megépítésével ugyanis több problémát megold egyszerre.

Szaniszló Sándor polgármester és Kőrös Péter alpolgármester egyeztetett a projekt kivitelezőivel, és közben nagyon sok részletet megismerhettünk.  

Hosszú ideig murvás területen pihentek itt az autók, de esztétikai, kényelmi és karbantartás szempontjából sem volt jó az a parkoló. Most egy nagy lendülettel rendezik az összes problémát, ugyanis térköves, elektromos autótöltőkkel és zöld felületekkel tarkított parkolót építenek ide.  

Dizájn és funkcionalitás

A 40 férőhelyes parkoló térkövezése, megjelenése illeszkedik majd a mellette lévő, már viacolorral burkolt részekhez. Később a Kondor sétány is hasonlóval lesz felújítva, ha sikerül forrást szerezni rá. Négy autótöltő fogadja kezdetben az elektromos autókat, később ezt a kapacitást további hat hellyel tudják bővíteni.

Fák és cserjék

Bár ez is a megjelenéshez tartozna, de külön figyelmet érdemel, hogy 9 fát és 200 cserjét is ültetnek a parkolóhoz, így az erkélyekről teljesen új látványt nyújt majd a környék lakóinak.

Vakolva és egységes színre festve

Kőrös Péter alpolgármester a megbeszélésen elmondta, hogy a parkoló melletti üzletek illetékeseivel már felvették a kapcsolatot, hogy a hátsó, csúnya épületrészeket tegyék rendbe, és kapjanak egységes színt. A terület összképén ez is javítani fog.

Előreláthatólag januárban vehetik birtokba a lakosok az új parkolót.  

A parkolót a 18. kerületi Önkormányzat saját forrásából építetti 150 millió forintból.  

Forrás: bp18.hu 

Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .